Estetisk tandvård Stockholm | Tandläkare Agneta Berneheim

Specialister leenden

Meny

ERBJUDANDE: Har du en önskan om ett vackrare leende? Vi erbjuder gratis estetisk konsultation!Till erbjudandet här »

Allmän tandvård

Allmän tandvård Agneta Berneheim

Vi arbetar för att ditt tandläkarbesök hos oss ska bli så behagligt som möjligt. Vår målsättning är att tillgodose våra patienters önskemål och att alla ska gå härifrån glada och nöjda. Det finns ingen anledning att ha något annat än ett friskt och vackert leende och vi arbetar för att varje patient ska få just det.

Vi tror att en stor del av nyckeln till skönhet och välbefinnande grundas i friska och vackra tänder. Därför är vi stolta att kunna erbjuda våra patienter den senaste och mest avancerade dentala teknologin i en lugn, behaglig och stressfri miljö.

Så arbetar Agneta Berneheim

Vårt mål är inte att erbjuda lagningar på löpande band, utan att göra så hållbara och estetiskt tilltalande behandlingar som möjligt – även om det tar lite extra tid. Till exempel bygger vi upp alla fyllningar genom tunna lager som vi härdar ett efter ett, istället för att bara göra ett fåtal härdningar. Det tar lite extra tid, men innebär att resultatet blir jämnare och mer hållfast. Vi ser också till att gemensamt arbeta tillsammans med dig för att du ska få friska och vackra tänder som du vet hur du ska ta hand om – med resultatet att våra patienter blir friska i munnen och sällan får nya hål.

Kompositfyllningar

Kompositfyllningar, eller compositefyllningar, är vita fyllningar som har ersatt de gamla amalgamfyllningarna. Vi använder många olika typer av kompositmaterial beroende av fyllningens storlek och placering på tanden. De vita fyllningarna binds kemiskt till tanden och finns i olika tandfärger, allt för att fyllningen ska synas så lite som möjligt.

Komposit ett starkt, formbart och estetiskt alternativ till porslin

Komposit är ett mycket skonsamt material, som kan modelleras direkt på tänderna utan att påverka den ursprungliga tandsubstansen. Komposit är det naturliga valet då man skall laga tänderna, men även ofta som förstahandsval efter ett olycksfall eller för att göra estetiska förbättringar hos unga individer. Det är billigare, snabbare och skonsammare för tänderna än skalfasader i porslin och är ett alternativ i många estetiska fall.

Jag vill se exempel på komposituppbyggnader »

Kronor & Porslinskronor

Kronor används för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder eller för att estetiskt förbättra och förstärka tänder som har många och stora fyllningar. Kronorna görs individuellt så att de passar perfekt till dina tänder, och fungerar som ett skal som cementeras fast över din egen tand. De görs idag nästan uteslutande av porslin och är omöjliga att skilja från dina egna naturliga tänder. En krona kan även göras i metallbundet porslin eller enbart i guld.

Läs mer om porslinskronor, bryggor och broar »

Inlägg i porslin eller guld

Porslins- eller guldinlägg kan göras istället för vanliga fyllningar. Inläggen tillverkar vi individuellt, så att de passar perfekt till dina tänder. Idag görs de flesta inlägg i porslin av estetiska skäl, men de kan även göras i guld som är mer elastiskt och väldigt hållbart.

Tandlossning

Tandlossning orsakas av plack och tandsten som bryter ned tandköttsvävnaden och käkbenet. Gingivit, tandköttsinflammation, ger rött, svullet och lättblödande tandkött. Detta kan lätt åtgärdas genom återkommande besök hos vår tandhygienist, som tar bort tandsten och putsar dina tänder, samt informerar och instruerar dig i hur du i framtiden ska ta hand om dina tänder. Parodontit, inflammation i tandköttet med bennedbrytning, har samma symptom som gingivit fast värre och behöver ibland opereras.

Tandhygienistbehandling

Alla får beläggningar och tandsten i varierande grad, därför är det viktigt att att besöka tandhygienisten för att få tänderna rengjorda och för att fortsatt kunna upprätthålla en god munhälsa. Tandhygienisten avlägsnar tandsten, putsar, polerar och fluorbehandlar dina tänder samt ger dig tips och råd om hur du skall sköta just din mun!

Vi rekommenderar besök hos tandhygienisten 1-2 gånger/år. Patienter med tandlossning eller risk för tandlossning har ett större behov av mer regelbundna besök.

Dålig andedräkt

Tänk på din andedräkt, andra gör det! Dålig andedräkt är oftast ett tecken på att man bör besöka sin tandhygienist, men i lindrigare fall kan det hjälpa med olika munsköljningsprodukter eller en tungskrapa.

Rotfyllning

I varje tand finns en pulpa, som består av nerver och blodkärl. Pulpan går genom hela tanden ner till käkbenet. När en tands pulpa blir infekterad måste man göra en rotfyllning för att förhindra tandvärk och bestående inflammationer. En rotfylld tand kan mörkna och är inte lika motståndskraftig som en vital tand, men fungerar och känns annars som vanligt. Oftast sätter man en krona av porslin, eller guld, över den rotfyllda tanden för att förstärka den.

Visdomständer

Att ta bort visdomständerna är framförallt vanligt i de övre tonåren och tjugoårsåldern. I de flesta fall tas visdomständerna bort för att förhindra trångställning och för att upprätthålla en optimal tand- och tandköttshälsa. Vi vet att många oroar sig för att ta bort visdomständerna, men oftast så går det mycket snabbt och enkelt.

Tandgnissling och tandpressning

Eftersom tandgnissling och tandpressning oftast sker under sömnen, är detta kanske inget man själv märker av. Däremot kan symptom som att man vaknar med huvudvärk eller känner sig trött och spänd i käkarna, vara ett tecken på tandgnissling eller tandpressning. Problemet kan avhjälpas med en bettskena som man sover med på natten, eller i särskilda fall behandlas med bettinslipning.

Läs mer om bettfunktion »

Implantat

Implantat är konstgjorda tandrötter, oftast i titan, som opereras in i käkbenet. De kan ersätta en enstaka tand (singelimplantat) eller flera tänder och även en hel käke. Efter läkning av de inopererade ”rötterna” används dessa som stöd för konstgjorda tänder i form av kronor eller broar, oftast gjorda i porslin. Det ger korrekt tal, bra tuggfunktion och ett estetiskt mycket tilltalande utseende. Själva operationerna utförs av vår käkkirurg, som är specialist på implantatkirurgi.

Läs mer om hur implantat kan hjälpa dig »

Broar (allmänt kallade bryggor)

Vi utför allt från korta broar, för enstaka tandluckor, till broar som täcker en hel käke. Materialvalet varierar från helkeramisk bro till broar med guld, täckt av porslin eller akryl. I undantagsfall gör vi också broar i titan. Med hjälp av våra tandtekniker kommer du inte att kunna se skillnad på dina egna tänder och de tänder vi tillverkar!

Oftast vill man att de nya tänderna ska se ut som de tänder man en gång hade, men vill man finns det möjlighet att ändra både färg och form. Detta görs alltid i samråd mellan patient, tandläkare och tandtekniker.

Läs mer om porslinskronor, bryggor och broar »

Partiella proteser

För en del patienter är uttagbara proteser den mest passande lösningen för att fylla ut tandluckor. Delproteser hålls på plats av små klamrar som fäster mot de egna kvarvarande tänderna, och gör att man kan tugga bättre samtidigt som de hindrar läppar och kinder från att sjunka in. En partiell protes kostar oftast mindre än en bro.

Digital röntgen

Vi använder sedan många år tillbaka digital röntgen. Det innebär ett flertal fördelar:

  • Våra patienter utsätts bara för 10% av den strålning som konventionell röntgen medför.
  • Patienterna slipper väntetid för framkallning.
  • För oss och miljön innebär det dessutom att vi slipper kemikalier vid framkallning och fixering av bilderna samt onödigt avfall i form av plast och blyfolie.
  • Som patient kan du direkt se en förstorad bild på vår stora dataskärm, vilket gör att vi enkelt kan visa dig om det är något speciellt med dina tänder.
Vi är en av få svenska kliniker som specialiserat sig på estetisk och kosmetisk tandvård. Vi erbjuder de allra senaste behandlingsmetoderna, har lång erfarenhet och gedigen utbildning inom estetisk-kosmetisk tandvård, kron-och broprotetik och bettfunktion.

Skalfasader

Skalfasader används för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder eller för att korrigera en ojämn tandrad. Ta mig till skalfasader

Porslinskronor

Porslinskronor fungerar som ett skal som cementeras fast över din egen tand för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder. Läs mer om porslinskronor

Implantat

Om du har förlorat en eller flera tänder p.g.a. olycksfall eller tandlossning så går det att ersätta dina förlorade tänder. Läs mer om implantat

Bettfunktion

Bettfunktionen är oerhört viktig för att form och estetik skall förbli hållbart, vackert och problemfritt. Mer om bettfunktion