Estetisk tandvård Stockholm | Tandläkare Agneta Berneheim

Specialister leenden

Meny

ERBJUDANDE: Har du en önskan om ett vackrare leende? Vi erbjuder gratis estetisk konsultation!Till erbjudandet här »

Porslinskronor & Porslinsbroar

Porslinskronor

Vad är en porslinskrona?

En porslinskrona fungerar som ett skal som cementeras fast över din egen tand för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder eller för att estetiskt förbättra och förstärka tänder med många och stora fyllningar.
Porslinskronor används även vid bettrehabilitering av gravt skadade bett med omfattande tuggsvårigheter eller vid tandslitagebett – skadade tänder p.g.a. tandgnissling, ätstörning, erosionsskador eller andra mineralisationsskador.

Kronorna tillverkas individuellt, så att de passar perfekt till dina tänder. De görs idag av olika ”porslinsmaterial” och är omöjliga att skilja från dina egna naturliga tänder. En porslinskrona kan avsevärt förbättra en persons leende.

Vad är det för skillnad på poslinskronor och skalfasader?

Det är ingen större skillnad på porlinskronor och skalfasader, varken utseendemässigt eller funktionsmässigt. Skillnaden består i att en porlinskrona oftast täcker hela den synliga delen av tanden, d.v.s. även på baksidan. Om man väljer att göra en porslinskrona istället för en skalfasad beror på hur mycket av den egna tanden som finns kvar. Har tanden redan stora fyllningar eller är rotfylld, och därmed skörare och kanske missfärgad, är det bättre att göra en porslinskrona av hållfasthetsskäl. Detta avgör tandläkaren vid behandlingstillfället. Behandlingsgången för porslinskronor är densamma som för skalfasader, men det är inte alltid som det behöver göras en ”wax-up” eller ”mock-up”.

Läs om vår behandlingsgång här »

 

Porslinsbroar

När gör man en porslinsbro?

En bro eller brygga, som många säger, kan ersätta en eller flera förlorade tänder. Genom nya mycket hållbara porslinsliknande material (Zirconium, Denzir) kan vi nu erbjuda broar helt i ”porslin” för estetiska lösningar på tänder och implantat. Då slipper man se den mörka kanten vid tandköttet, som ofta framträder med tiden på de gamla metallbundna broarna.

En bro är ett alternativ till tandimplantat och kan utföras om det inte finns tillräckligt med ben för att kunna operera in ett implantat, om angränsande tänder redan har stora fyllningar eller kronor eller om du helt enkelt inte vill göra en operation. Många vill bara byta ut sina gamla metallbundna broar till porslinsbroar, för att få bättre estetik.

Läs mer om implantat »

 

Exempel på utförda porslinskronor och porslinsbroar av Tandläkare Agneta Berneheim

Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Jag vill veta mer om porslinskronor eller porslinsbroar. Kontakta mig på:Vi är en av få svenska kliniker som specialiserat sig på estetisk och kosmetisk tandvård. Vi erbjuder de allra senaste behandlingsmetoderna, har lång erfarenhet och gedigen utbildning inom estetisk-kosmetisk tandvård, kron-och broprotetik och bettfunktion.

Skalfasader

Skalfasader används för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder eller för att korrigera en ojämn tandrad. Ta mig till skalfasader

Porslinskronor

Porslinskronor fungerar som ett skal som cementeras fast över din egen tand för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder. Läs mer om porslinskronor

Implantat

Om du har förlorat en eller flera tänder p.g.a. olycksfall eller tandlossning så går det att ersätta dina förlorade tänder. Läs mer om implantat

Bettfunktion

Bettfunktionen är oerhört viktig för att form och estetik skall förbli hållbart, vackert och problemfritt. Mer om bettfunktion