Estetisk tandvård Stockholm | Tandläkare Agneta Berneheim

Specialister leenden

Meny

ERBJUDANDE: Har du en önskan om ett vackrare leende? Vi erbjuder gratis estetisk konsultation!Till erbjudandet här »

Implantat

Har du förlorat en eller flera tänder?

Om du har förlorat en eller flera tänder p.g.a. olycksfall eller tandlossning så går det att ersätta dina förlorade tänder antingen med tandimplantat eller porslinsbro/brygga. Med implantat kan du få fasta tänder! Behandlingar med implantat har genomförts i snart 45 år. Under åren har metoden naturligtvis förbättrats, förfinats och inte minst rationaliserats. I Sverige kan vi vara stolta över professor Per-Ingvar Brånemarks upptäckt. Det var han som fann att benvävnad kan läka in mot materialet titan. Tack vare hans upptäckt har miljontals människor åter fått fasta tänder.

Vad är ett implantat?

Implantatbehandlingen är normalt en kirurgisk behandling. Vid operationen skruvas implantatet ner i käkbenet. Under inläkningsfasen bygger cellerna i käkbenet ben ända in mot titanytan på implantatet. Tiden för inläkning är cirka 8-12 veckor, men läkningen är inte fullkomlig förrän efter cirka 2 år.

Efter inläkning utgör implantatet en konstgjord rot som tandläkaren kan fästa tanden på. När implantatet kan belastas, d.v.s. då nya tänder sätts på plats, beror på benkvalitet och hur många implantat som opererats in. I regel sker det inom 3-6 månader och under tiden får du en temporär ersättning.

Hur länge håller ett tandimplantat?


Det beror på många faktorer. En av de viktigaste är att behandlingen utförs av någon med stor erfarenhet och som frekvent arbetar med implantatkirurgi.
 Att 95-98% av antalet implantatoperationer blir lyckade har beskrivits i mängder av forskningsartiklar. Hos oss utför Specialisttandläkare i Käkkirurgi Med. Dr. Björn Johansson alla operationer. Han har mycket lång erfarenhet av implantatbehandlingar och har opererat in 10.000-tals implantat genom åren.

Vissa patienter har en något högre risk att råka ut för problem med sina implantat. Riskgrupperna består bland annat av personer som röker, har dåligt inställd diabetes, med en tidigare parodontit eller som inte sköter sin munhygien.

 

Exempel på utförda implantat av Tandläkare Agneta Berneheim - Specialister Leenden

Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Före
Efter
Kontakta mig om implantatVi är en av få svenska kliniker som specialiserat sig på estetisk och kosmetisk tandvård. Vi erbjuder de allra senaste behandlingsmetoderna, har lång erfarenhet och gedigen utbildning inom estetisk-kosmetisk tandvård, kron-och broprotetik och bettfunktion.

Skalfasader

Skalfasader används för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder eller för att korrigera en ojämn tandrad. Ta mig till skalfasader

Porslinskronor

Porslinskronor fungerar som ett skal som cementeras fast över din egen tand för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder. Läs mer om porslinskronor

Implantat

Om du har förlorat en eller flera tänder p.g.a. olycksfall eller tandlossning så går det att ersätta dina förlorade tänder. Läs mer om implantat

Bettfunktion

Bettfunktionen är oerhört viktig för att form och estetik skall förbli hållbart, vackert och problemfritt. Mer om bettfunktion