Estetisk tandvård Stockholm | Tandläkare Agneta Berneheim

Specialister leenden

Meny

ERBJUDANDE: Har du en önskan om ett vackrare leende? Vi erbjuder gratis estetisk konsultation!Till erbjudandet här »

Behandlingsgång

Behandlingsgång vid estetisk tandvård

Första besöket

Vid ditt första besök gör vi en ordentlig undersökning, kontrollerar bettfunktionen, registrerar din Smileline, tar röntgen, fotograferar enligt AACD:s (American Academy of Cosmetic Dentistry) riktlinjer och tar avtryck för studiemodeller. Allt detta för att vi skall ha en korrekt grund att stå på för vidare planering.

Sedan diskuterar vi dina olika önskemål, dina förväntningar och vad du skulle vilja förändra vad gäller färg och form. Med detta som underlag kan vi sedan, tillsammans med våra tandtekniker, ta fram ett förslag på hur vi skulle kunna uppnå dina önskemål.

Andra besöket

Vid ditt andra besök hos oss går vi igenom de åtgärder som kommer att behövas för att uppnå önskat resultat. Du kommer även att få se dina studiemodeller och den diagnostiska ”wax-up” som tandteknikern gjort med utgångspunkt från dina egna önskemål och avtrycken vi tog vid första besöket. Utifrån modellerna diskuterar vi eventuella förändringar och många gånger gör vi även en ”mock-up”, d.v.s. du får se ditt nya leende på plats i din egen mun. Är du fullständigt nöjd med den föreslagna formen så kan vi boka en tid för att utföra behandlingen.

Tredje besöket

Under det här besöket preparerar vi dina tänder och tar definitiva avtryck för dina nya skalfasader, kronor eller broar. Vi strävar alltid efter att bevara så mycket som möjligt av tanden och ibland behöver vi inte ta bort någon tandsubstans alls. Du får nu temporära skalfasader eller kronor i plast och vi kontrollerar att ditt bett är i perfekt position för att inte äventyra konstruktionen på grund av felaktig belastning. Om nödvändigt gör vi en mindre justering av bettet. Någon dag efter besöket stämmer vi av om allt känns bra.
Då vi utgår från framtagna modeller börjar vi behandla först när du bestämt dig för vilken form du vill ha. Beroende på vilket behandlingsalternativ som vi gemensamt beslutat om så kan behandlingen ta olika lång tid.
Efter det tredje besöket så får du gå till tandteknikern för färgtagning. Där kan du än en gång diskutera formen på dina provisoriska tänder, som du nu har på plats i munnen, och vi kan fortfarande göra ändringar.

Fjärde besöket

Vi provar först de nya skalfasaderna eller kronorna och om du är nöjd med färg och form cementerar vi fast dem. Vi kontrollerar också att bettet fungerar optimalt för att undvika eventuella felaktiga belastningar, som kan äventyra dina nya tänders hållbarhet. Efter någon dag stämmer vi av så att allt är i sin ordning.

Kontrolltid

Efter någon vecka kontrollerar vi att dina nya tänder fungerar bra och att bettfunktionen stämmer. Om allt ser bra ut tar vi nya foton enligt AACD:s riktlinjer. Ofta finns det behov av en bettskena för att skydda de nya tänderna ytterligare. Då tar vi avtryck för bettskenan vid det här besöket och du får en ny tid för utlämning och inslipning av densamma.

Allmänt

Det som vi beskrivit ovan är den normala arbetsgången, men det kan förstås skilja litet från fall till fall. Det är svårare att göra endast en skalfasad, eller krona, än att göra fyra eller sex stycken samtidigt. Därför är det dyrare/styck att bara göra en enstaka. Normal behandlingstid från det att vi preparerat tänderna tills de nya fasaderna eller kronorna cementeras är normalt 2 veckor.

De allra flesta väljer att göra en tandblekning före behandlingen. Detta beror på att skalfasader och kronor av olika slag inte kan blekas och vill man ha vitare tänder måste man bestämma sig för detta innan man påbörjar behandlingen. Efter tandblekningen bör man vänta 2 veckor så att färgen hinner stabilisera sig.

Att tänka på före en behandling

Om du funderar på att låta göra skalfasader eller kronor så finns det några viktiga saker att tänka på innan du påbörjar din behandling:

• Skalfasader och kronor är en permanent behandling och inte reversibel, eftersom en del av emaljen slipas bort.

• Du bör ta bedövning under behandlingen. Detta för att vi skall kunna behandla dig absolut smärtfritt.

• Skalfasader och porslinskronor är starka. De tål tuggtryck mycket bra, men drag och slitningar mindre bra. Därför är det, precis som med dina egna tänder, inte lämpligt att exempelvis knäcka nötter, öppna kapsyler, bita i hårda kärnor, bita på naglarna, tugga is etc.

• Vid flera skalfasader och kronor utförda i samma käke rekommenderar vi alltid användning av en bettskena för att få maximal hållbarhet på dina nya tänder. Hur länge de håller beror inte bara på materialet utan också på hur noga du sköter dina tänder. Vi rekommenderar regelbundna besök hos vår tandhygienist.

Priser

Nedan följer prisexempel.

Basundersökning

965 kr, då ingår undersökning, 4 stycken röntgenbilder och information.

Fyllningar

1.090-2.590 kr, priset beror på storlek, antal ytor och var i munnen fyllningen skall göras.

Kronor/Inlägg

8.500-9.900 kr, beroende på materialval

Skalfasader

ca. 12.500 kr

Implantat

Estetisk singelimplantat ca 25.000 – 30.000, beroende på materialval.

Blekskenor

4.400 kr (inkl moms), ordinarie pris inklusive 4 sprutor med blekningsgel samt förvaringsask.

Bettskena

5.500kr

Tandhygienistbehandling

990-1.590 kr beroende på sjukdomsbild och/eller tidsåtgång

Försäkringskassan

Vi är anslutna till Försäkringskassan. Avdrag på ovanstående priser göres enligt gällande taxa.

Delbetalning via Resurs Bank

Tillsammans med Resurs Bank erbjuder Smile ett förmånligt betalningsalternativ där du får möjlighet att dela upp betalningen månadsvis. Ansökan om räntefri  delbetalning görs via Internet eller på kliniken

Jag vill veta mer era behandlingar Kontakta mig på:Vi är en av få svenska kliniker som specialiserat sig på estetisk och kosmetisk tandvård. Vi erbjuder de allra senaste behandlingsmetoderna, har lång erfarenhet och gedigen utbildning inom estetisk-kosmetisk tandvård, kron-och broprotetik och bettfunktion.

Skalfasader

Skalfasader används för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder eller för att korrigera en ojämn tandrad. Ta mig till skalfasader

Porslinskronor

Porslinskronor fungerar som ett skal som cementeras fast över din egen tand för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder. Läs mer om porslinskronor

Implantat

Om du har förlorat en eller flera tänder p.g.a. olycksfall eller tandlossning så går det att ersätta dina förlorade tänder. Läs mer om implantat

Bettfunktion

Bettfunktionen är oerhört viktig för att form och estetik skall förbli hållbart, vackert och problemfritt. Mer om bettfunktion